KARIERA
KONTAKT
logo Grupy ALAB

profil atopowy

 

Profil atopowy to zbiór najczęściej występujących alergenów odpowiedzialnych za rozwój chorób atopowych takich jak: pokrzywka, atopowe zapalenie skóry oraz astma, zapalenie spojówek, zapalenie oskrzeli, nieżyt nosa, gardła, uszu, czy zatok. Pomocny jest w przypadku podejrzenia zarówno alergii pokarmowej jak i alergii wziewnej.

 

  • Panel alergenów atopowych metodą Polycheck

       20 alergenów:  Mleko,  Kazeina,  α- laktoalbumina,  β- laktoglobulina,  (BSA) surowicza albumina wołowa,  Białko i żółtko jaja kurzego,  Ryż,  Soja,  Banan, Wieprzowina,  Wołowina,  Kurczak,  Mąka- mix,  Drożdże, Roztocza kurzu- mix, Pleśnie-             mix, Drzewa późne, Drzewa wczesne 6 traw- mix,  IgE całkowite.

       30 alergenów: Mleko, α-laktoalbumina, β-laktoglobulina, Kazeina, Białko jaja kurzego,  Żółtko jaja kurzego, Dorsz,  Orzech ziemny, Kakao, Soja,  Jabłko, Marchew, Pomidor,  Mąka – mix,  Kurczak, Cytrusy – mix,  Ryż ,  6 traw - mix, Żyto,  naskórek            psa,  Naskórek kota,  Cladosporum herbarum,  Alternaria alternata, Aspergillus fumigatus.